Βιογραφικό σημείωμα

Nopi Michailidou

Γεια σου! Είμαι η Νόπη και σε καλωσορίζω στην ιστοσελίδα μου!

Όλοι έχουμε τη δική μας ξεχωριστή ιστορία ζωής που δείχνει τι ήταν αυτό που μας παρακίνησε να ασχοληθούμε με το επάγγελμα που επιλέξαμε. Αφού λοιπόν θέλεις να μάθεις λίγα λόγια για εμένα, θα σου αναφέρω εν συντομία τι ήταν αυτό που με έκανε να ασχοληθώ με το επάγγελμα του Διαιτολόγου…

Το φαγητό είναι κάτι πολύ προσωπικό και η σχέση του καθενός με το φαγητό είναι εντελώς διαφορετική. Αυτό είναι κάτι που πάντα μου φαινόταν ενδιαφέρον και έιναι ένας από τους λόγους που επέλεξα να σπουδάσω διατροφή. Δυστυχώς η σχέση μας με το φαγητό επηρεάζεται όλο και περισσότερο από παραπληροφόρηση, φόβο, ενοχές και ανέφικτα πρότυπα υγείας και ομορφιάς. Αν και εργάζομαι σχετικά λίγα χρόνια ως διαιτολόγος, από τις πρώτες μου κιόλας συνεδρίες συνειδητοποίησα ότι η υποστήριξη των ανθρώπων για να χτίσουν μια θετική σχέση με το φαγητό είναι ό,τι πιο σημαντικό για επίτευξη του στόχου τους.

Σπουδές

Σπούδασα στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας στο Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης. Πραγματοποίησα την πρακτική μου άσκηση δίπλα σε πολύ αξιόλογους και καταξιωμένους συναδέλφους στο MedNutrition οι οποίοι μου έδωσαν γερές βάσεις για να σταθώ στα πόδια μου ως νέα Διαιτολόγος και να αγαπήσω ακόμη περισσότερο το επάγγελμα που επέλεξα. Διεκπεραίωσα τις σπουδές μου τον Οκτώβριο του 2014 και εκ τότε κατέχω άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Έπειτα, ολοκλήρωσα τον κύκλο σπουδών μου στο τμήμα της Νοσηλευτικής του ίδιου Ιδρύματος λαμβάνοντας μεταπτυχιακή εξειδίκευση στην Κλινική Διαβητολογία. Στη μεταπτυχιακή μου διατριβή ασχολήθηκα με τη Μεσογειακή Διατροφή και ειδικότερα με τις «Διατροφικές συνήθειες παιδιών δημοτικού και ποιοι είναι οι παράγοντες που επηρεάζουν τη συμμόρφωσή τους στο Μεσογειακό μοντέλο διατροφής».

Απασχόληση

Στις πρώτες μου διαιτολογικές συνεδρίες ασχολήθηκα με την διατροφική παρακολούθηση παιδιών δημοτικού καθώς δούλευα παράλληλα ως γραμματειακή υποστήριξη σε παιδιατρείο της περιοχής μου. Εκείνο το διάστημα διαπίστωσα πως δυστυχώς στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση δεν υπάρχει ενημέρωση σχετικά με την διατροφή γι’ αυτό και το παιδικό κοινό το οποίο είχε ανάγκη την στήριξή μου ήταν αρκετά διευρυμένο.

Από το 2018 έως και σήμερα κατοικώ στην Έδεσσα όπου αρχικά συνεργάστηκα για τρία χρόνια με ειδικό καρδιολόγο της περιοχής μου ενώ παράλληλα διατηρούσα το διαιτολογικό μου γραφείο στην καρδιά της πόλης από τον Φεβρουάριο του 2021.

Από τη στιγμή που άρχισα να συναναστρέφομαι με όλο και περισσότερο κόσμο διέκρινα πως οι περισσότεροι εξ’ αυτών είχε προηγούμενη εμπειρία με συναδέλφους και πως αυτό που τελικά τους έμενε από τις συνεδρίες είναι ότι ο «κακός και αυστηρός» διαιτολόγος θα τους απαγορεύσει όλα όσα αγαπούν γιατί είναι ο μόνος τρόπος να πετύχουν τον στόχο τους. Έτσι, πρώτο μου μέλημα ήταν να εξηγήσω στον διαιτώμενο πως αυτός είναι ένας εσφαλμένος τρόπος σκέψης και πως το κλειδί της επιτυχίας είναι η ισορροπία μεταξύ υγιεινών και ανθυγιεινών επιλογών. Το μόνο αποτέλεσμα που θα έχει ένας μεγάλος και απότομος περιορισμός είναι η βραχύχρονη τήρηση του διατροφικού πλάνου.

Επαγγελματική εμπειρία

Στα πρώτα χρόνια ενασχόλησής μου με το επάγγελμα αυτό, είχα την χαρά να φιλοξενηθώ από δημοτικά της περιοχής μου στα οποία προσπάθησα με απλό και κατανοητό τρόπο να διδάξω στους μικρούς ακροατές τη σημαντικότητα της Μεσογειακής Διατροφής στην καθημερινότητά τους.

Από το 2014 που ολοκλήρωσα την πρακτική μου έως και σήμερα είμαι αρθρογράφος και επιστημονικός συνεργάτης του μεγαλύτερου portal διατροφής σε Ελλάδα και Κύπρο, στο medNutrition.gr.

Ωστόσο, από τις αρχές του 2021 είμαι αρθρογράφος και στην ιστοθέση του Fitness Motivation (fmh.gr) καθώς από πάντα με ενδιέφερε η διατροφή σε συνδυασμό με τον αθλητισμό και την επιρροή που αυτή μπορεί να ασκήσει στον αθλούμενο.

Ενδιαφέροντα

Καθημερινά προσπαθώ να κλέβω λίγο χρόνο και να ασχολούμαι με την κατασκευή μικρών χειροτεχνιών και ανακατασκευή παλαιών αντικειμένων ενώ παράλληλα έχω καθιερώσει τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα να πηγαίνω τέννις και γενικά να γυμνάζομαι.

Από τη στιγμή που μετακόμισα στην Έδεσσα απέκτησα και μια άλλη πολύ χαλαρωτική συνήθεια…το περπάτημα στα όμορφα, γραφικά στενά της πόλης. Είτε είναι χειμώνας είτε καλοκαίρι είναι πλέον ό,τι πιο χαλαρωτικό μπορώ να έχω στην καθημερινότητά μου που θα με αποσυμφορήσει από την ρουτίνα της καθημερινής εργασίας.